top of page

Vélemények a táborról:

 

„Nagyon-nagyon tetszett a tabor, elsosorban az emberek, mindenki kedves volt, es nekem sokat konnyitett mindenen a tanarok "lazasaga", vagyis az, hogy tegezodhettunk, ami semmit nem valtoztatott az irantuk valo tiszteleten, sot, kozelebb kerultunk hozzajuk. Koszonom szepen megegyszer, nagy elmeny volt, remelem hogy talalkozunk jovore is!

Gábor.”

 

„Én köszönöm az élményt, nagyon jó hét volt!! 

Nagyon tetszett, hogy kétszer is volt koncert, és jam session. Ha nincs este koncert, szerintem minden este össze lehet jönni kicsit zenélni, beszélgetni, Béla meséjét hallgatni. 

A koncert nagyon jó volt, szerintem minden produkció magas színvonalú volt, a kicsiken különösen meglepődtem, mennyire jó volt (a csoportod ) amihez gratulálok! :) 

Még egyszer Köszönet, és Gratuláció! :)”

„Még egyszer nagyon köszönöm a tábort, a lehetőséget, és hogy Veletek lehettem! Nagyszerű élmény volt mind zeneileg, mind emberileg! Igazán jól éreztem magam, remek tanárok, zenészek, programok, úgy érzem rengeteget tudtam tanulni, fejlődni. Akármeddig el tudtam volna időzni ebben a zenei közösségben, de ezt mondtam is Neked. Már várom a következőt, s ha még télen is lenne egy rövid, pár napos összejövetel hát fülig érne a szám.

Még egyszer nagyon köszönöm! ”

 

„Először is nagyon nagyon jól éreztem magam a táborban. Őszintén mondom, hogy ez volt életem legtartalmasabb tábora. Az első olyan, ami után hazatérve nem volt bennem hiányérzet, az a bizonyos "DE".

A rengeteg pozitív impulzus mellett zeneileg és emberileg egyaránt tükröt állított elém a környezet, a kihívások, a kritikák, és megjelölte az utat, hogy min kell haladnom, mi az amit erősíteni kell, mi az amiről sürgősen le kell szokni. Ennél nagyobb eredményt nehezen tudnék elképzelni, hiszen nem vállveregetésért mentem.

Remélem hogy az itt szerzett tapasztalatokat, felismeréseket kamatoztatva egyszer fogom tudni gazdagítani, szolgálni az itt megismert közösséget.”

„A táborról azt szeretném mondani, hogy sok szempontból nagyon jó volt: volt saját szaxofon/fúvós tanárunk, több fiatal volt, jobbak voltak az ételek, valamiért mégis rövidebbnek tűnt (valószínűleg csak nagyon jól éreztem magam!). A tábor idén is magas színvonalú volt, sokat fejlesztett rajtunk, és jövőre is szívesen vennénk részt rajta.”

 

„Szia, nagyon konstruktív dolgokat nem tudok írni, mert a legtöbb dolog tetszett úgy, ahogy volt:). A főtárgy órák különösen, jó volt, hogy egyben voltak megtartva, így sok minden belefért, és szerencsésen jött ki, hogy kevesen voltunk a csoportban, és lehetett haladni. A reggeli népzene talán tarthatott volna két órán keresztül, de ezek nyilván egymást zárják ki:).  Szívesen fogadtam volna még egy koncertes estét, de lehet, hogy ez úgy is volt tervezve, illetve kíváncsi lettem volna, hogy milyen egy kötetlenebb jam session a táborozókkal. Összefoglalva, nagyon örülök, hogy ott lehettem, már ha csak ilyen lesz, mint most, akkor is szívesen megyek jövőre:)”

„Nagyon jó volt, nekem teljesen pozitív élmény, én még egy hetet simán maradtam volna vagy +3 napot, nagyon sokat tanultam, a tanári gárda erős volt ez minket táborozókat is arra serkentett hogy jobbak legyünk, összerázódótt kis banda lettünk a végén, jövőre biztos megyek”

 

„Nekem nagyon tetszett a tábor! Eszméletlen volt,és rengeteget tanultunk! A közös jamelések borzasztó jók voltak,és a zenekarok is nagyon jól összejöttek!
Nem tudom pontosan mi nem tetszett nekem. Volt olyan nap amikor teljesen lefáradtan jártam a tábor területét,de még aznap kialudtam a kis szünetemben,és tovább élveztem a tábort!
Köszönjük szépen, jövőre is mindenképpen szeretnék jönni!!!”

 

„Először is szeretném megköszönni ezt a csodás hetet, egyszerűen szuper és inspiráló volt Veled és a zenekar többi tagjával együtt dolgozni.

Úgy gondolom, hogy egy ilyen magas szellemi szintű hét során lényegtelenné válik a szállás és az étkezés minősége, minősítése. Teljes mértékben elégedett voltam vele, soha nem éheztem, és mindig meg lehetett enni azt, amit elénk raktak. (Bár a kópé felvágotton jókat nevettem…:D)

A tábor legértékesebb jellemzője számomra az, hogy kortól függetlenül bárkivel lehetett élvezetes beszélgetést folytatni. Nektek, tanároknak és szervezőknek köszönhető nagy részben, hogy a zenei irányadásotok és nyitott hozzáállásotokkal mi is érdeklődően álltunk egymáshoz nem csak zeneileg, hanem emberileg is. Sőt, hatalmas érzés, amikor fiziológiai szükségleteinknél erősebb motiváció az, hogy végig hallgassuk és nézzük a koncerteket.

Azt hiszem ebben a táborban sikerült átélnem a flow-t. És biztos vagyok benne, hogy nem csak nekem. Áradt a flow, és mindenkit magával ragadott.

Nagyon örültem annak is, hogy a zenekari gyakorlat utáni szünetben lehetőségünk volt Tamarával énekelni, ami szenzációs volt. Már maga az a tény, hogy ahelyett, hogy pihent volna, tartott nekünk egy közös órát, elképesztő dolog.

Ezen kívül nemhogy azon nem aggódtam, hogy „itt vagyok a Balatonon, és nem megyek strandolni, jaj”, még a facebook sem jutott eszembe. Persze amióta itthon vagyok, naponta többször felmegyek…

Csodálatosnak tartom azt, hogy a zene erejével meg tudjuk tanulni azt, hogy értő figyelmet adjunk a másiknak, és hatékonyan koncentráljunk a környezetünkre.

Én, személy szerint, életemben először éreztem azt, hogy ahol vagyok, ott megértenek, és teljes mértékben önmagamat tudom adni. Ez felbecsülhetetlen.

Hálás vagyok azért, hogy a legjobb tudásotokkal álltatok hozzánk, úgy éreztem, hogy feltétel nélkül engedtétek, hogy kibontakozzunk, és mindig építő kritikát és tanácsot kaptunk.

Nehéz napokon és helyzetekben erre a pár napra fogok visszagondolni, és biztos vagyok benne, hogy erővel fog megtölteni.

Végezetül szeretném indítványozni, hogy ha nem is havonta, de legalább negyedévente legyen egy Improvizációs Hosszúhétvége.„

 

„ Nagyszerű volt az egész hét, olyan fantasztikus csapat jött össze, ami igazi különleges ajándék, nagyon örülök, hogy jelen voltam, és köszönöm!

Vincent soundpainting-jére gondolva esetleg beleférhetnének még hasonló közös improvizálásos játékok, amiben sokan részt vesznek.

Egyébként le a kalappal az egész szervezés előtt, nagyon jól működött, a zárókoncerten meg elbűvölve hallgattam a műsorokat, micsoda munka folyt.”

 

és végül annak a nyolcéves angyalnak a véleménye, aki bearanyozta napjainkat:

 

 

bottom of page